sobota 31. ledna 2015

Těšíme se na knížky- Únor 2015

Věřte nebo ne, pro únor se mi tu nahromadilo celkem 40 knih, což je teda dost. Tak pojďme na to...





Dívka z ďáblova močálu (Liselotte a Soren Hammerovi)



Počet stran: 400
Nakladatelství: Host
Termín vydání: 2. 2. 2015
Anotace: Čtvrtý díl série s vrchním komisařem Konradem Simonsenem.
Detektivní román o chladném cynismu a pohrdání lidským životem.
Jednoho jarního dne se skupinka lidí v černém audi vydává na odlehlou loveckou chatu v lese severně od Kodaně. V autě je i mladá africká žena — prostitutka. Chtějí ji potrestat za to, že se nechovala dost vřele ke klientům. Situace se však vymkne kontrole, Afričanka zemře a pachatelé její tělo potopí do nedalekého močálu. Jen čirou náhodou ho tam později najde lovecký pes.
Nikdo netuší, kdo nalezená dívka je, nikdo ji nepohřešuje. Vrchní komisař Konrad Simonsen se svým týmem postupně zjišťuje, že zavražděná Afričanka je klíčem do světa obchodu s bílým masem, prostituce a pokerových heren. Světa boháčů, kteří na tom všem skvěle vydělávají a rozhodně se svého výhodného „podnikání“ nehodlají vzdát.m, prostituce a pokerových heren.



Krvavý vítr (Jakob Melander)


Krvavý vítr (První díl trilogie o Larsi Wiklerovi)
Nakladatelství: Panteon
Termín vydání: 2. 2. 2015
Anotace: První díl trilogie o Larsi Winklerovi: samotáři, otci, bývalém pankáčovi - a jednom z nejlepších policejních vyšetřovatelů v Kodani. Krvavý vítr je detektivka z kodaňských ulic o rodině a zlu. A také příběh o tom, jak se z člověka stává vrah. Během německé okupace pečuje mladá dívka o zraněného anglického pilota v utajeném sklepě. Zamilují se do sebe, ale jejich vztah bude mít fatální následky, jež se plně projeví až v současnosti, kdy morbidní vraždy otřesou Kodaní. Na ostrově Amager je nalezena zavražděná žena. Tělo je neporušené, ale oči má vyloupnuté s chirurgickou přesností. Kodaňský policista Lars Winkler se chopí případu. Brzy se objeví další znetvořené tělo. Vypátrat vraha není jediným Larsovým úkolem: opustila ho manželka, dospívající dcera Marie revoltuje a jeho nepřátelé na oddělení ho bedlivě střeží. Larsova minulost, která je mezi policisty už dlouho veřejným tajemstvím, ho dohání.



Ten den mi patřilo nebe (Scott Robert Lee)



Počet stran: 240
Nakladatelství: Naše vojsko
Termín vydání: 3. 2. 2015
Anotace: Autor, stíhací pilot, se za druhé světové války vyznamenal ve vzdušných bojích s Japonci. Po válce se stal slavným a obdivovaným hrdinou, a podle knihy Bůh je mým druhým pilotem byl natočen dokonce film.
Byl zván na nejrůznější vystoupení a přednášky. Později vedl školu pro piloty proudových stíhaček v Arizoně; v Německu působil na vojenské letecké základně. Když se po čase vrátil do Spojených států, studoval na National War College a byl povýšen na generála.
Po obrovském úsilí se pilot a dobrodruh dostal do Číny, kterou od dětství obdivoval, aby překonal celou délku Velké čínské zdi, což v závěrečných kapitolách barvitě líčí.



Doctor Who: Dalecká generace (Tommy Donbavand)



Počet stran: 264
Nakladatelství:  Jota
Termín vydání: 4. 2. 2015
Anotace: Výsluní 349 je jedním z nesčetného množství světů Dalecké nadace, která poskytuje domov miliardám humanoidů v nesnázích. Doktor, nedůvěřivý ke všem světům, v nichž jsou Daleci zdánlivou silou dobra, se vypravuje na Výsluní 349, aby odhalil pravdivý stav věcí. Jeho pátrání je však brzy ohroženo, neboť se ocitá před soudem, tváří v tvář takzvanému „daleckému advokátovi“.

Doktor však ví, že Daleci spřádají mimořádně nebezpečný ničivý plán, a je třeba je zastavit. Podaří se mu o jejich zlovolných úmyslech přesvědčit tamní obyvatele, kteří už celou generaci žijí ve světle dalecké shovívavosti? Uspěje dostatečně rychle? Vždyť na jiné nadační planetě archeologové právě objevili tu nejničivější technologii ve vesmíru...



Vášnivý svůdník (Christina Laurenová)



Počet stran:  368
Nakladatelství: Jota
Termín vydaní: 4. 2. 2015
Anotace: Po úspěšné BOŽSKÉ trilogii (Božský bastard, Božský cizinec a Božský hráč) se autorky skrývající se pod pseudonymem Christina Laurenová rozhodly pro další trilogii. Tu odstartovaly knihou Vášnivý svůdník!

Románky na jednu noc by se měly prožít s někým vhodným – s někým, kdo je magicky svůdný, nebo naopak úplně politováníhodný. Rozhodně ale ne s někým, jako je on.
Po divokém víkendu ve Vegas, kde zapíjí promoci, vyděšená budoucností, která je jen únikovou variantou, udělá Mia Hollandová nejbláznivější rozhodnutí svého dosavadního života: vyrazí s Anselem Guillaumem – svým božským, nemravným úletem – na léto do Francie. Jen tak si trochu… zadivočit.
Když se ale za provokací a přetvářkou objeví první nefalšované city, dosavadní nezávazné dobrodružství se začíná rozplývat a Mia se musí rozhodnout. Patří do starého života, který opustila a který byl celý tak nějak šejdrem, nebo do toho podivného nového, který se odehrává doslova a do písmene na druhém konci světa?



Nestoudná hraběnka (Jo Beverley)



Počet stran: 432
Nakladatelství: Baronet
Termín vydání: 4. 2. 2015
Anotace: Krásná Georgia se provdala v šestnácti letech za mladého hraběte Mayburyho, ale již po několika letech ovdověla – její manžel zahynul v souboji, který vyvolal ve společnosti skandál. Místní smetánka totiž nepochybuje o tom, že tragédii zavinila nespoutaná hraběnka svou údajnou nevěrou. Zlomená Georgia odjíždí na panství svých rodičů, kde drží celý rok smutek, a doufá, že nepodložené pomluvy nakonec utichnou a ona si najde nějakého jiného manžela – nejlépe bohatého a s co nejvyšším šlechtickým titulem – aby se mohla vrátit k životu, jaký vedla předtím. Těsně před ukončením období smutku se v otcovském domě setkává s nemajetným lordem Dracym, který nedávno odešel z námořnictva, protože zdědil rodový titul a musel se ujmout zchátralého panství, které mu působí jenom starosti. Ze služby si navíc odnesl zranění, jež mu poznamenalo celou pravou tvář. Georgiin otec lord Hernescroft i Dracy jsou milovníci koní a uspořádají závod, v němž změří síly jejich oblíbené klisny Cartagena a Fancy Free. Ten, jehož kůň zvítězí, bere vše a stává se majitelem obou zvířat. Lord Hernescroft se však nechce se svou klisnou rozloučit a nabídne Dracymu výměnný obchod – místo koně svou dceru za manželku…



Svůdné zůčtování (Wendy Higgins)



Počet stran: 416
Nakladatelství: CooBoo
Termín vydání: 4. 2. 2015
Anotace: Pekelné zlo ovládá svět a jeho terčem se stala osmnáctiletá Anna Whittová, napůl anděl a napůl démon. Knížata démonů se obávají, že právě ona je tím „nefilem čistého srdce“ z dávného proroctví, který je jediný může vyhnat ze zemského povrchu. A hodlají udělat všechno, co je v jejich silách, aby se jí zbavila. Anna ví, že teď je v sázce všechno. To, jak dopadne rozhodující bitva mezi dobrem a zlem, bude záviset hlavně na ní a jejích spojencích z řad nefilů, potomků padlých andělů. Doufá, že jí sílu dodá její láska ke Kaidanovi, synovi Knížete smilstva. Tahle láska ale zároveň pro ně oba představuje smrtelné nebezpečí. Nejen pro ni je ovšem Anna ochotná všechno riskovat… V poslední Svůdné knize, při posledním zúčtování, se nefilští přátelé naposledy spojí, aby bojovali nejen za svou vlastní svobodu, ale i za svobodu celého světa.



Nebe je všude (Jandy Nelsonová)



Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Termín vydání: 9. 2. 2015
Anotace: Sedmnáctiletá Lennie je knihomolka, má ráda muziku a svůj klarinet. Žije spokojeně ve stínu své báječné sestry a trochu jí hraje druhé housle. Sedmnáct let se dělily o šaty, myšlenky, radosti i strasti. Ale teď je Bailey mrtvá a Lennie najednou přespává v domě plném smutku pod zamračenou oblohou. Jako by někdo vypnul nebe. Lennie se navíc do toho všeho zamiluje – poprvé ve svém životě a hned do dvou kluků. Joeho tajemný úsměv trumfne snad už jen jeho hudební talent a Toby je tichý pohodář, skejťák a hlavně Baileyina velká láska. ?? Lennie z toho má pěkně zamotanou hlavu, jeden z kluků jí pomůže vymanit se ze smutku, druhý ji do něj naopak uvrhává. Lennie se pokouší vypsat si duši na každý kus papíru, který najde, ale pomůže jí to najít tu pravou cestu, svou vlastní melodii ve všem tom hluku na světě? Křehký a dojemný příběh o ztrátě a životě, palčivých pocitech bezmoci a nenávisti i lásce zároveň.



Škola dobra a zla 2- Svět bez princů (Soman Chainani)



Počet stran: 400
Nakladatelství: CooBoo
Termín vydání: 9. 2. 2015
Anotace: Sofie a Agáta našly svůj šťastný konec a vrátily se do Gavaldonu. Ale jejich návrat domů není tak pohádkově úžasný, jak doufaly. A když si Agáta začne přát, aby si zvolila jiný šťastný konec, otevře znovu brány do světa Školy dobra a zla. Ale pohádkový svět, který se Sofií znaly, se změnil. Čarodějnice a princezny, zloduchové a princové už nejsou nepřátelé. Všemi pravidly pohádkového světa bylo otřeseno. Zlo a dobro již proti sobě nebojuje, ale naopak spojily své síly před hrozbou hrozivého a tajemného nepřítele. Válka se blíží a Sofie a Agáta budou muset bojovat, aby obnovily mír, jinak by všechno a všichni mohli být zničeni.



Vražedná aplikace (Robin Cook)



Počet stran: 288
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 5. 2. 2015
Anotace: Nový román mistra lékařských thrillerů! Systém zdravotní péče stojí díky rozvoji informačních technologií, nanotechnologií a genomiky na prahu obrovských změn, které naprosto předefinují roli lékaře. Jejich úlohu totiž převezmou chytré telefony, jež budou schopny diagnostikovat a léčit pacienty mnohem lépe než doktor z masa a kostí. Mobilní aplikace, která to umožní, dostala jméno iDoc. První setkání radiologa Georga Wilsona s touto aplikací je ničivé – když se jednoho rána probudí, jeho snoubenka ležící vedle něj v posteli, je mrtvá. George zjistí, že se účastnila beta testu iDocu, a když zanedlouho zemře několik pacientů, které na radiologii snímkoval a jenž se onoho testu účastnili také, George se zmocní podezření. Je možné, že iDoc nějak narušují hackeři? A že se problémy s aplikací snaží zastřít americké vládní úřady? Georg se pouští do nebezpečného pátrání, které může mít fatální důsledky nejen pro něj, ale i pro nespočet dalších lidí.



Život vzhůru nohama (Jo Plattová)



Počet stran: 320
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 6. 2. 2015
Anotace: Když třicetiletou Rosalind zanechá její snoubenec zvaný Potkan bez vysvětlení před oltářem, zdá se jí, že život pro ni skončil. Zanedbávání práce se u Ros brzy zvrhne v nonstop sólo alkoholový večírek. Ani sprchovat se jí už nechce tak pravidelně, jak by si představovala její matka. A taky Rosiny oblíbené tepláky jí přijdou už dost okoukané. Ros se zkrátka do smutku umí položit se vším všudy. Teprve nové prostředí St Albans, kam se Ros přestěhuje z Londýna, by pro ni mohlo být místem pro nový život. Jako spolumajitelka knihkupectví Kapitoly se snaží začít znovu. Notně ji podporují i její kolegové, v životě neméně nesmělí. Andrew je dostatečně intelektuální i dostatečně nepřístupný, Georgina je zase až příliš rozkošná a až příliš laskavá a volnomyšlenkářská šarmantní penzistka Joan zbožňuje amatérské divadlo a občas se taky ráda svlékne na veřejnosti. Proč nebýt sám sebou, no ne? Když má ale Ros konečně pocit, že by se život mohl začít zlepšovat, její nadmíru zarostlý soused Daniel zaklepe na dveře s obrovskou kyticí, nervózním výrazem a dost smutnými novinkami…



Arkádie-Procitnutí (Kai Mayer)



Počet stran: 344
Nakladatelství: Fragment
Termín vydání: 9. 2. 2015
Anotace: Alcantarové a Carnevarové – dva mafiánské klany, které proti sobě bojují po celé generace.Rosa Alcantarová přilétá na Sicílii ke své rodině, aby tam začala nový život. V letadle se seznamuje s Alessandrem Carnevarem. Jeho chladný půvab a animální elegance Rosu fascinují a zároveň zneklidňují. 
Rosa se učí nemilosrdné zákony mafie, ke které její rodina patří. Dozvídá se šokující pravdu, která se týká nejen Alessandra, ale i jí samotné. Neuvěřitelnou skutečnost o arkádských dynastiích, jež mají počátek ve starých antických bájích...
Překoná zakázaná láska staletou nenávist?



Pomsta (Martina Cole)



Počet stran: 568
Nakladatelství: Domino
Termín vydání: 9. 2. 2015
Anotace: Michael Flynn je nedotknutelný. Ve světě, kde vládne síla, peníze a násilí, dosáhl všeho, co kdy chtěl. Svému impériu vládne železnou rukou a nikdo nepochybuje, že se stane novým vládcem londýnského podsvětí. Michael je zkrátka muž, ze kterého si nikdo nechce udělat nepřítele.
Neměla by se o to pokoušet ani jeho dcera Jessie. Zhýčkaná dívka bývala otcovou pýchou, ale teď dělá vše pro to, aby se za ni musel stydět. Neuváženě hřeší na vlastní krásu i otcovo postavení, čímž dává v sázku roky budovanou pověst celé rodiny.
Než však stačí Michael zakročit, kdosi Jessii unese. Zatímco dívka tráví nekonečné dny v temné kobce, její otec marně čeká na telefonát, kterým ho pachatel požádá o výkupné. Žádná taková žádost však nepřichází a Michael pochopí, že únos dcery se týká jeho osobně – a že únosce nestojí o výkupné, ale o pomstu.



Kdybys mě teď viděla (Cecelia Ahernová)



Počet stran: 288
Nakladatelství: Motto
Termín vydání: 9. 2. 2015
Anotace: Od chvíle, co Ivan uviděl Elizabeth poprvé, miloval ji celým svým srdcem. Přeje si jen jediné – být navěky součástí jejího života. Sedává s ní v obýváku u televize, radí jí s výběrem barev při práci v designérském studiu, jemně svou lásku hladí po spáncích, než usne. Elizabeth však o ničem z toho neví – Ivan je totiž neviditelný kamarád jejího adoptovaného synovce Luka. Není ale ani v nejmenším vymyšlený! K smrti rád jí kuře a olivy, jeho oblíbená barva je modrá a má neobyčejný cit pro zklamané a zlomené dětské duše. Ivan takovým dětem pomáhá najít v sobě odvahu a neztratit se ve světě dospělých. Jen takové děti ho vidí. Když však Ivana jednoho dne spatří i Elizabeth, je to pro něj doslova šok. Postupem času odhaluje její nesplněné životní sny a zatvrzelé srdce, které se obrnilo proti možnému zklamání z nevydařených vztahů hradbou puntičkářství, upjatosti a nepřístupnosti. Elizabeth, která omylem považuje Ivana za tatínka jednoho z Lukových kamarádů, se jeho prostřednictvím čím dál víc otevírá světu, a nakonec se do něj bláznivě zamiluje. Může však fungovat vztah, ve kterém svůj protějšek vidíte jen vy?



Severní blata-Severská krimi (Arnaldur Indridason)



Počet stran: 248
Nakladatelství: Moba
Termín vydání: 10. 2. 2015
Anotace: Na počátku to vypadalo jako úplně obyčejná vražda. Ve svém bytě na předměstí Reykjavíku byl nalezen mrtvý starý muž a nikdo se nenamáhal zakrývat stopy či předstírat, že zemřel vlastní rukou. Ale proč zanechal vrah u oběti vzkaz, kterému nikdo nerozumí? A jak s tím souvisí fotografie dětského náhrobku? Případem je pověřen komisař Erlendur Sveinsson zrovna ve chvíli, kdy má osobních problémů víc než dost…



Zaklínač-Skleněný dům (Paul Tobin, Joe Querio)



Počet stran: 120
Nakladatelství: Crew
Termín vydání: 10. 2. 2015

Anotace: První díl nové komiksové série ze světa Zaklínače!Zaklínač Geralt potkává rybáře, jehož mrtvá a vražedně nebezpečná žena ovládá tajemný dům se zdánlivě nekonečným množstvím prázdných pokojů. Zdá se, že to je jen další práce pro zaklínače... jenže dům skrývá za každým rohem nějaké nové děsivé překvapení a tajemství.



Eden (Helen Douglasová)



Počet stran: 256
Nakladatelství: Yoli
Termín vydání: 10. 2. 2015
Anotace: Eden Anfieldová zbožňuje záhady, a když se na škole objeví tajemný nováček Ryan Westland, úplně ji to pohltí. Na první pohled vypadá jako obyčejný kluk, proč potom nezná pizzu? A jak to, že nikdy neslyšel o Hitlerovi? Ze všeho nejvíc ale Eden mate to, že o ni Ryan jeví zájem. Eden pozvolna propadá jeho kouzlu, zároveň ale rozkrývá i jeho tajemství. Zlom nastane jednoho deštivého odpoledne, když klopýtne o zdánlivě obyčejnou knihu v Ryanově pokoji - biografii jeho nejlepšího kamaráda, která je však datovaná o celých padesát let později. Když se svým objevem na Ryana vyrukuje, zjišťuje, že na ni čeká velmi důležitý úkol, a ona právě málem zničila jeho jedinou šanci na úspěch...



Podřiď se (Maya Banks)



Počet stran: 320
Nakladatelství: Baronet
Termín vydání: 11. 2. 2015
Anotace: Chessy a Tate jsou svoji už několik let. Vášnivý vztah s milovaným mužem byl vším, po čem kdy toužila. Slíbila mu poslušnost, podřídila se mu, a Tate vždy její dar něžně opatroval. Cítila se milovaná, v bezpečí. Tatea ale v poslední době příliš zaměstnává jeho práce a Chessy ví, že se brzy bude muset něco změnit, jinak mohou o vše přijít.
Tate vždy svou ženu miloval, jeho práce mu však zabírá čím dál víc času. Když Tate vycítí, že je Chessy nešťastná, naplánuje společnou noc, která má mezi nimi opět zažehnout plamen. Pracovní hovor v nevhodnou chvíli ale ohrozí Chessyino bezpečí a otřese její důvěrou. Tate přísahal, že ji jako její manžel bude vždy milovat a ochraňovat. Svůj slib nesplnil. Odhodlán získat ji zpět, se Tate připravuje na bitvu, v níž bude muset dokázat, že pro něj není nic důležitější než její láska a oddanost.



Palladium (Boris Razon)



Počet stran: 296
Nakladatelství: Odeon
Termín vydání: 12. 2. 2015
Anotace: Románová prvotina Borise Razona vyvolala živé debaty: klíčů k tomu, jak ji číst, vnímat a chápat, bylo totiž víc a poměrně odlišných. Pro jedny se autor svým autobiografickým románem zařadil do sousedství Lewisovy Alenky v říši divů či Homérova Odyssea, jenž doputoval až na práh Hádovy říše, pro jiné patřil prostě k těm, kteří už měli nakročeno na „druhý břeh“ a jimž se klikatými cestami díky lékařům a medicíně podařilo najít cestu zpět a podat o tom svědectví. Razonova „pouť duše“ pod vodou, ve vzduchu, na lodi či na lanovce mezi ohňostrůjci, děvkami, povstalci, piráty, samozvanými ruskými doktory či jakýmisi Anupy, psy vyprovázejícími na věčnost, je obdivuhodným dobrodružstvím imaginace.



Zakázaná hra-Lovec (L. J. Smith)



Počet stran: 224
Nakladatelství: Fragment
Termín vydání: 16. 2. 2015
Anotace: Když vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled. Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.
Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí…



Hedvábník-Druhý případ Cormorama Strika (Robert Galbraith)



Počet stran: 480
Nakladatelství: Plus
Termín vydání: 16. 2. 2015
Anotace: Hedvábník, druhá kniha z řady vysoce oceňovaných detektivních románů s Cormoranem Strikem a jeho energickou mladou asistentkou Robin Ellacottovou, je strhující a čtivý příběh. Když zmizí spisovatel Owen Quine, jeho žena se obrátí na soukromého detektiva Cormorana Strika. Zpočátku se domnívá, že se na pár dní někam vypařil – už to v minulosti párkrát udělal – a po Strikovi jen chce, aby ho našel a přivedl domů. Jenže Strikovi během vyšetřování začíná být čím dál jasnější, že za Quineovým zmizením se skrývá větší tajemství, než si jeho žena myslí. Romanopisec právě dokončil rukopis, v němž s jízlivou zlomyslností vykreslil téměř všechny své známé. Kdyby se román zveřejnil, zničil by leckomu život. Existuje tudíž spousta lidí, kteří ho mohli chtít umlčet. A ve chvíli, kdy je Quine nalezen brutálně zavražděný za bizarních okolností, začíná souboj s časem, v němž je třeba porozumět motivaci krutého vraha; vraha, který se nepodobá žádnému z těch, s nimiž se doposud Strike setkal…



Princ (Sylvain Reynard)



Počet stran: 120
Nakladatelství: XYZ
Termín vydání: 16. 2. 2015
Anotace: Miliony čtenářů po celém světě milují Gabrielovu trilogii. Autor vyslyšel jejich přání a přichází s novou třídílnou sérií nazvanou Raven. Ještě před ní vychází novela Princ, která obě trilogie propojuje. Lze ji číst samostatně, bez znalosti předchozích knih, ale čtenáře bude určitě zajímat, jak autor spojil svět profesora Gabriela Emersona s temným a tajemným podsvětím florentského prince. Novela Princ zkrátka propojuje Gabrielovu trilogii a zbrusu novou florentskou sérii Raven. Setkáte se v ní s profesorem Gabrielem Emersonem a jeho krásnou ženou a také poznáte nové postavy z florentské série. Profesor Gabriel Emerson a jeho krásná žena Julia musejí společně čelit záhadnému nepříteli. Ilustrace Dantovy Božské komedie, které profesor nechá vystavit v galerii Uffizi ve Florencii, totiž dříve patřily přímo vládci florentského podsvětí. To profesor netuší a neví ani o tom, že je florentskému princi někdo ukradl. Tato tajemná a nebezpečná bytost chce své ilustrace za každou cenu zpět. A navíc prahne po pomstě. Nejprve ale musí odhalit, co je na krásné Julianne tak znepokojivého…



Hotel v Paříži: Pokoj č. 2 (Emma Mars)



Počet stran: 624
Nakladatelství: XYZ
Termín vydání: 16. 2. 2015
Anotace: Paříž, hotelový pokoj pozdě odpoledne… Annabelle a Louis se v pokoji číslo jedna v Hotelu des Charmes poddávají svým touhám ve vášnivých objetích, do největších podrobností zkoumají svá těla a plní si svá nejtajnější erotická přání. Jenže stín tajemné minulosti mocné rodiny Barletových postupně dopadá i na jejich štěstí... Druhý díl erotické trilogie, která je považována za francouzskou odpověď na Fifty Shades of Grey.



Kavky (Ken Follett)



Počet stran: 480
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 17. 2. 2015
Anotace: Den D druhé světové války se blíží. Němci nevědí, kde ani kdy se Spojenci vylodí, ale tuší, že to bude brzy. Felicity „Flick“ Clairetovou, špičkovou agentku britské tajné služby, jejíž prací jsou sabotáže v týlu nepřítele, čeká na severu Francie akce klíčového významu – musí zničit telefonní ústřednu, která spojuje německá vojska s nejvyšším velením v Berlíně. Nejprve Flick se skupinou příslušníků místního hnutí odporu, vedených jejím manželem, zaútočí na centrálu přímo, pokus však skončí katastrofálním nezdarem – oddíl je zlikvidován, její muž zraněn a Flick se celý svět obrátí vzhůru nohama. Pak dostává poslední šanci dosáhnout cíle, jenže úkol, který byl předtím hrozivý, je nyní skoro nesplnitelný. Nový plán totiž vyžaduje speciální tým složený výhradně z žen, které je třeba sehnat a vycvičit během několika málo dní. Dostávají krycí jméno Kavky a mají proniknout do ústředny přímo před očima Němců…



Nejsem namalovaná (Alice Kopřivová)



Počet stran: 240
Nakladatelství: Jota
Termín vydání: 18. 2. 2015
Anotace: Jeden rok v životě zralé ženy. Blonďaté, ale schopné! Lehce přecitlivělé a velmi chaotické.
Autorka nás provede dovolenou v Africe, abiturientským večírkem i každodenní realitou práce bankéřky. A protože je „tak trochu akční“, jsme svědky toho, jak i z celkem běžného dne jde mávnutím ruky vytvořit bláznivou komedii.
Kniha však není jen zábavnou fikcí pro pobavení čtenáře, ale skutečnou, místy jemně opepřenou neuvěřitelnou životní realitou! Při četbě zjistíte, že i když je i váš život místy sérií katastrof, jsou na tom lidé (minimálně jeden) i hůř. Protože kdo si běžně na dovolenou bere místo svého očkovacího průkazu průkaz svého psa, čí noblesní matka v kabelce od Valentina skrývá jednoho lahváče a dokáže se chovat naprosto nepředvídatelně a kamarádky… škoda mluvit.

Už jste si tak někdy při pátku ráno ve sprše vymkly kotník a dorazily na velmi formální pohřeb bez punčoch a s pořezanými lýtky? A vůbec – už se vám někdy podařilo vyvraždit kurník lvím lejnem?



Ospalá díra-Děti revoluce (Keith R. A. DeCandido)



Počet stran: 272
Nakladatelství: Baronet
Termín vydání: 18. 2. 2015
Anotace: Ichabod Crane, voják armády bojující za nezávislost amerických kolonií, je v bitvě roku 1781 smrtelně raněn a vzápětí procitá o více než dvě století později v moderním americkém městě Sleepy Hollow - Ospalá Díra. Netuší sice, k čemu přesně došlo, ale záhy zjišťuje, že jeho novým posláním je bojovat společně s místním detektivem Abbie Millsovou proti stoupencům zla. Ve snu se mu zjevuje jeho dávná žena Katrina a předává mu podivné poselství: musí za každou cenu najít a získat do svých rukou vyznamenání jménem Kongresový kříž, jež mu bylo před staletími uděleno za statečnost Druhým kontinentálním kongresem. Po tomto vyznamenání, které v sobě skrývá dosud utajovanou moc, ale pátrají rovněž jeho protivníci, jimž má pomoci při vzkříšení čarodějnice Serildy, upálené v době americké revoluce. Crane a Millsová proto musí získat Kongresový kříž dříve, než tak učiní druhá strana a než vzkříšená Serilda rozpoutá nad Sleepy Hollow nemilosrdnou odplatu.



Jablečný koláč naděje (Sarah Moore Fitzgeraldová)



Počet stran: 256
Nakladatelství: Cooboo
Termín vydání: 18. 2. 2015
Anotace: Oscar Dunleavy, který dělával ty nejlepší jablečné koláče na světě, je nezvěstný, možná dokonce mrtvý. Zdá se, že to vlastně nikoho nepřekvapuje. Až na Meg, jeho nejlepší kamarádku a jeho mladšího brášku Stevieho. Obklopeni zármutkem a zmatky se Meg a Stevie rozhodnou zjistit, co se Oskarovi opravdu stalo. Společně se pak učí, co znamená věrnost a kamarádství, a jak moc důležitá je síla se nevzdat. Báječná kniha o dospívání, nejistotách, přátelství a kouzelných jablečných koláčích, které znamenají naději. Protože jakmile si do jednoho kousnete, budete se už navždycky na svět dívat jinak a všechno bude tak, jak má.



Zom-B (Darren Shan)



Počet stran: 216
Nakladatelství: CooBoo
Termín vydání: 18. 2. 2015
Anotace: Když se na YouTube objeví první záběry útoků zombií, nikdo jejich pravosti nevěří. I když hrozí, že oživlí mrtví zpustoší celý svět. Avšak pro B je mnohem důležitější, aby přežila na střední škole a vyhnula se svému alkoholickému a tyranskému otci. Když zombie dorazí k nim do školy, B bude muset rychle najít ještě někoho dalšího, kdo přežil, aby se zachránila. Musí vyměnit školní chodby za ulice vymřelého Londýna a hlavně přežít!



Odpusťte mi, Váš Leonard (Matthew Quick)



Počet stran: 256
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 19. 2. 2015
Anotace: Právě dnes má Leonard Peacock narozeniny. Dnes si do batohu k učebnicím přibalí P-38, pistoli nacistického důstojníka, kterou zdědil po svém otci, a zastřelí svého bývalého nejlepšího kamaráda a potom i sebe. Už se nemůže dočkat. Ještě předtím se však musí rozloučit se čtyřmi lidmi, na nichž mu záleží: sousedem Waltem, posedlém Humphreym Bogartem, houslovým virtuózem a spolužákem Babakem, Lauren, jež miluje Ježíše (a do níž byl trochu zamilovaný zase Leonard), a herr Silvermanem, který ho na střední učí o holokaustu... Nový román autora Terapie láskou.



Bestie (Dominik Dán)



Počet stran: 302
Nakladatelství: Slovart
Termín vydání: 20. 2. 2015
Anotace: Brilantní detektivní román Bestie se odehrává po velkých společenských změnách, přesněji po sametové revoluci a následné amnestii v roce 1990, po níž se na svobodu dostává mnoho nenapravitelných zločinců. Někteří využijí pádu železné opony a opouští republiku. Za jedním z nich se přes polovinu Evropy táhne krvavá stopa, která se ale vrací domů. Recidivista po sobě zanechává zmasakrovaná a zneužitá těla žen, ale žádné otisky prstů. Kriminalistům ale přichází na pomoc nová metoda - analýza DNA. Na atraktivitě knize dodávají i změny perspektivy vyprávění, střídavě sledujeme vrahovy činy, Hlas, který ho nutí vraždit, a snahu detektivů chytit bestii v lidské těle...



Ocelové srdce (Brandon Sanderson)



Počet stran: 384
Nakladatelství: Talpress
Termín vydání: 20. 2. 2015
Anotace: Den, kdy osmiletý David Charleston vstoupí se svým otcem do banky, mu jednou provždy. Svět už několik let není takový, jak jej známe - s příchodem zářící rudé hvězdy jménem Kalamita se začali objevovat Výjimeční, superlidé, kteří se postupně stali vládci planety a jejichž mimořádné schopnosti udělaly většině lidí ze života peklo. Den, kdy David vešel do banky a stal se svědkem vraždy svého otce Ocelovým Srdcem, však současně stál u zrodu zapáleného bojovníka proti všem Výjimečným. Vládce Newcaga, Ocelové Srdce, se stává Davidovým úhlavním nepřítelem. V osmnácti letech David vstoupí mezi Zúčtovatele, neohrožené bojovníky proti Výjimečným. V postavě jejich vynalézavého vůdce Profesora nachází svůj vzor, a v jedné ze svých spolubojovnic, Megan, svou budoucí lásku. Newcago, přeměněné v ocelové město, i jeho podzemní labyrinty se stávají dějištěm nelítostného boje mezi člověkem a krutými superlidmi.



Tetování krví 2-Lampář (D. M. Cornish)



Počet stran: 576
Nakladatelství: Fragment
Termín vydání: 23. 2. 2015
Anotace: Polokontinent – země plná přetvářky, intrik a zlých úmyslů, kde jsou lidé zrůdní a nestvůry lidské.Dokáže Rosamunda poznat, kdo je kdo?
Nalezenec s dívčím jménem Rosamunda přežil nebezpečnou cestu do Železné bašty a stává se lampářským učněm. Na výcvik do pevnosti přijíždí také mladá lampářka Threnody. Její vzdorovitá povaha je chlapci sympatická a okamžitě v ní nachází spřízněnou duši. Společně prozkoumávají podzemní chodby pod pevností a zjišťují, že se v nich odehrávají podivné a nekalé věci.
Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamunda se musí stěhovat na odlehlé a velmi nebezpečné místo. Do malé pevnosti nedaleko Krvavého močálu. Teprve tam, mezi ostřílenými chlapíky, kteří denně čelí útoku zabijáckých bestií, začíná skutečná a těžká služba. Přežije Rosamunda tuto nelehkou zkoušku, nebo se stane jen další položkou na seznamu mrtvých?
2. díl strhující fantasy trilogie plné akce, napětí a nečekaných zápletek, která uchvátila čtenáře po celém světě. Do detailů propracovaný fantasy svět vás ohromí, uhrane, okouzlí…



Divočina (Cheryl Strayedová)



Počet stran: 400
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 23. 2. 2015
Anotace: Pozoruhodně upřímný autobiografický příběh ženy, která se po traumatických událostech rozhodne vyrazit na 1 770 kilometrů dlouhou pěší pouť.
V šestadvaceti letech si Cheryl Strayedová, po smrti své matky a krachu svého manželství, myslela, že přišla o vše. Měla pocit, že již nemá co ztratit a učinila nejimpulzivnější rozhodnutí svého života: odhodlala se sama ujít vysokohorskou trasu Pacifik Crest Trail od Mohavské pouště přes celou Kalifornii a Oregon až do státu Washington.
Hrdinka, bez jakýchkoli znalostí o přežití v divoké přírodě, se nevyhne střetnutí s chřestýši a medvědy, překonává úmorná vedra či rekordní sníh. Napínavé vyprávění okořeněné humorem živě zachycuje strach i radost mladé ženy tvrdě si razící cestu k cíli navzdory mizivé šanci na úspěch. Pouť ji téměř dožene k šílenství.



Ten kdo odešel (Lucy Dawson)



Počet stran: 336
Nakladatelství: Domino
Termín vydání: 23. 2. 2015
Anotace: Riskovala byste budoucnost kvůli jedné noci s minulostí?
Molly Greeneová má všechny důvody být se svým životem spokojená. Nechce nic měnit. Chce, aby všechno zůstalo tak, jak je.
Její manžel Jack má jiný názor. Rád by založil rodinu, ale Molly se na to necítí připravená. Neschopnost učinit tak zásadní rozhodnutí začne nahlodávat doposud fungující vztah. Rozčarování narůstá na obou stranách...
V náhlém hnutí mysli se Molly rozhodne pro malou revoltu: pošle zprávu bývalému příteli. Co na tom, že nezávazně pozdravíte člověka, se kterým jste pár let sdíleli život? Jste přece dospělí a víte, co děláte. Nebo si to aspoň myslíte.
Molly svého unáhleného činu okamžitě lituje. To ovšem ještě netuší, jakou lavinu událostí ona zdánlivě nevinná zpráva spustí. Z Mollyina poklidného života se postupně stává peklo...



Důveřuj mi (J. Lynn)



Počet stran: 352
Nakladatelství: Baronet
Termín vydání: 24. 2. 2015
Anotace: Román Počkám na tebe, jak ho neznáte. Důvěřuj mi vám odhalí Camovu stránku příběhu.Cameron Hamilton je zvyklý dostat vše, po čem touží, obzvlášť od žen. Když do jeho života doslova vrazí Avery Morganstenová, konečně se setkává s osobou, která je schopna odolat jeho nádherným modrým očím. Ale Cam se nehodlá vzdát. Nedokáže dostat tu odvážnou a záhadnou dívku z hlavy.
Avery má tajemství, jež jí brání přiznat, co ke Camovi cítí. Když vytrvá a nabídne jí delikátní domácí sušenky, prolomí tím dívčiny bariéry a získá si její důvěru? Nebo ho Avery nevpustí do svého života a on ztratí první skutečnou šanci na lásku, která trvá věčně?



Pravidla sýrárny (Michael Paterniti)



Počet stran: 344
Nakladatelství: Jota
Termín vydání: 25. 2. 2015

Anotace: Příběh nejen o lásce, zradě a pomstě…, ale také o kousku nejvzácnějšího sýra na světě.
Co všechno může způsobit kousek vynikajícího sýra? Páramo de Guzmán, domácí sýr vyráběný v jedné rodině po celé generace, dokáže neuvěřitelné věci. Přenese vás do časů, kdy jídlo bylo opravdové a znamenalo daleko víc než jen plný žaludek.
Anebo ve vás probudí touhu po vzdálených světech, po jiných kulturách, než je ta zběsilá americká, ale třeba také touhu stát se úspěšným novinářem, jezdit po světě a hledat právě takové příběhy, jako je příběh sýraře Ambrosia.
Právě takovou touhu vzbudil i v čerstvém absolventovi kurzu tvůrčího psaní Michaelovi, který se nakonec rozhodne splnit si svůj mladický sen a vydá se do zapadlé vesnice na španělské Mesetě hledat tajemství vzestupu a pádu sýra Páramo de Guzmán a jeho tvůrce.
Samozřejmě záhy pozná, že věci nejsou vždycky takové, jak se jeví okouzleným očím. Ale zároveň objeví něco mnohem tajemnějšího, složitějšího a zajímavějšího – spletitý příběh lásky, přátelství a zrady, která může člověka přivést až k vraždě, nebo taky k odpuštění a poznání. A navíc najde i přátele, pochopení a odpovědi na daleko více otázek, než si na začátku své cesty vůbec dokázal položit.



Já nejsem neviditelná (Marcus Sedgwick)


Já nejsem neviditelná

Počet stran: 320
Nakladatelství: CooBoo
Termín vydání: 25. 2. 2015
Anotace: Otec Laureth Peakové ji naučil sledovat opakující se události, vzory a čísla – což je něco, pro co má jeho dcera očividně mimořádné nadání. Její tajemství? Je slepá.
Pak se ovšem táta ztratí, Laureth popadne svého sedmiletého brášku a vydají se vstříc záhadě, která je dovede až do New Yorku. V tomhle velkoměstě je její dovednost vysledovat šokující a občas nebezpečné spojitosti dovede do světa plného temnoty.
Zachrání tátu i sebe?



Jesika-U pramene touhy (Ashley Carrington)



Počet stran: 296
Nakladatelství: Alpress
Termín vydání: 27. 2. 2015
Anotace: Po smrti svého muže zůstane Jesika sama se dvěma dětmi. Mladá, silná žena tvrdě pracuje, musí čelit bezohledným obchodníkům, přesto z farmy v Novém Jižním Walesu udělá pravý klenot. Ovšem klid netrvá dlouho, po mnoha letech se objeví Kenneth, s nímž ji kdysi spojovala zakázaná láska – a pak je tu ještě Mitchell. Její srdce bije na poplach…



Všude manžel o dvou kůrkách (Alena Jakoubková)



Počet stran: 220
Nakladatelství: Moba
Termín vydání: 27. 2. 2015
Anotace: No co, snad se zase tolik nestalo... brání se Michal výčitkám své ženy Isabely. Má na mysli to, že nakazit manželku nemocí, o které se ve slušné společnosti nemluví, není přece důvod k rozvodu. Isabelu jeho postoj samozřejmě rozzuří a rozhodne se, že se pomstí. Chce dát manželovi ochutnat jeho vlastní medicínu – a začne si domů vodit jednoho milence za druhým. Její metoda je úspěšná. A navíc docela zábavná. Isabela zjišťuje, že „sbalit“ chlapa je maličkost, když od něj neočekáváte a nechcete nic jiného než trochu sexu.



Příběh vzácné tabatěrky (Marie Macková)



Počet stran: 304
Nakladatelství: Moba 
Termín vydání: 27. 2. 2015
Anotace: Děj historického krimi románu zavádí čtenáře do druhé poloviny 19. století, do doby vlády císaře Františka Josefa I., konkrétně do oblasti kralického komisariátu, který byl coby pohraniční oblast rájem všech pašeráků směřujících se svým zbožím do Pruska. Velitel finanční stráže komisař Eduard Plischek se potýká nejen spašeráky, ale také s případem podivné vraždy mladé ženy. Kromě toho má ale na starosti i své mužstvo, kterému se nevyhýbají běžné starosti či trable s láskou.




12 komentářů:

  1. Je to opravdu dost knížek :D ale kupodivu mě jich moc nezaujalo. Asi jedině tak Svůdné zúčtování a Důvěřuj mi, protože jsem četla i minulý díl, tak by mi třeba nevadil ani tenhle. :) Jinak nijak neodrazuju ani ostatní knihy, ale moc mě nezaujaly :/

    OdpovědětVymazat
  2. COOOK!!! Všetky vzerajú super!

    Kelly145.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Opravdu veliké množství knížek. Mě asi nejvíce zaujala ta předposlední ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Těch knížek je snad ještě víc, než jsem si myslela. Upřímně jsem od ledna tak trochu švorc, protože musím taťkovi splácet ntb, ale jak už to u mě bývá, tak jsem si (zase) objednala další knížky.. Svůdné zúčtování! Yes, zítra mi to konečně přijde. ♥ Ale líbí se mi i knížka Důveřuj mi, protože Cama jsem si zamilovala už v předchozím díle. ♥ Teď jenom najít peníze, abych si ji mohla koupit. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No opravdu je jich hodně...nojo, správný knihomol si s knihami nikdy nedá pokoj (nedostatek peněz ho nezastaví :D). Svůdné zůčtování spolu se Svůdným zlem a nebezpečím bych si taky ráda jednou přečetla :-)

      Vymazat
  5. Páni, tolik suprových knih. Určitě bych brala na 100% pět z nich a ostatní možná :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Tedy tolik knížek, se až nestačím divit. :)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat