čtvrtek 1. ledna 2015

Těšíme se na knížky - Leden 2015

Pro Leden tu mám celkem 20 knih které vyjdou...


5 Seconds of Summer (Malcolm Croft)


5 Seconds of Summer

Počet stran: 48
Nakladatelství: Cooboo
Termín vydání: 7. 1. 2015
Anotace: 5SOS se nejen oblékají ve stylu grunge a zpívají nesmírně chytlavé pop-punkové písničky, ale taky si sami píšou texty a hrají vlastní skladby – jsou mnohem víc než jenom další chlapecká skupina. V tomhle kompletním fanouškovském průvodci najdeš spoustu exkluzivních informací o Ashovi, Calovi, Mikeovi a Lukeovi – tvojí nové oblíbené skupině! Vydej se s nimi na cestu a dozvíš se všechno, co potřebuješ vědět: O dvou světových turné (zatím!), úžasné muzice, šílenství fanoušků, o tom, co mají rádi a po čem touží, a – samozřejmě – i o tom, jakým směrem se spolu se svými slavnými přáteli vydají.



Nástroje smrti 6: Město nebeského ohně (Cassandra Clare)



Počet stran: 624
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 9. 1. 2015
Anotace: Na svět lovců stínů padla temnota, zavládl chaos a zkáza. Clary, Jace, Simon a jejich přátelé se nyní musí spojit proti největší hrozbě, jaké kdy čelili – Claryinu vlastnímu bratrovi. Sebastian Morgenstern přešel do útoku a systematicky zasévá rozkol do řad lovců stínů. Pomocí Poháru smrti mění lovce stínů v bytosti z nočních můr, rozvrací rodiny, odtrhává od sebe milence a jeho temná armáda se stále zvětšuje. Nic na tomto světě nemůže Sebastiana porazit – ale kdyby se někdo odvážil do světa démonů, mohla by tu být naděje...



Platanová alej (John Grisham)



Počet stran: 552
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 13. 1. 2015
Anotace: Román … a je čas zabíjet (1989) stál na počátku spisovatelské dráhy celosvětové legendy právnických thrillerů. Po čtvrt století nás John Grisham znovu zavádí do proslulé budovy soudu v Clantonu, kde advokát Jake Brigance čelí dalšímu velmi kontroverznímu sporu, který odhalí skoro zapomenuté rasové pnutí a přiměje místní obyvatele utkat se se svou minulostí.Seth Hubbard, zámožný muž, umírá na rakovinu plic. Nikomu nedůvěřuje. Než se oběsí na starém platanu, zanechá novou, vlastnoručně psanou závěť. Jeho již dospělé děti, černošská hospodyně a Jake jsou tak zataženi do konfliktu stejně dramatického a plného zvratů, jako byl proces, který Jakea v okresu Ford proslavil, když obhajoval muže, jenž pomstil znásilnění své desetileté dcery.



21. den (Kass Morgan)


21. den

Počet stran: 264
Nakladatelství: Cooboo
Termín vydání: 14. 1. 2015
Anotace: Již stovky let na Zemi nikdo nevkročil – až do teď. Od přistání stovky odsouzenců uplynulo již 21 dní. Jsou to jediní lidé, kteří žijí na planetě… nebo si to alespoň myslí. V tváří tvář neznámému nepříteli se Wells pokouší udržet skupinu pohromadě. A na vesmírné stanici musí Glass podstoupit nemyslitelnou volbu mezi životní láskou a životem samotným.



Pro lásku k dceři (Sarah Taylorová)



Počet stran: 232
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 15. 1. 2015
Anotace: Sarah v mládí prodělala vážnou chorobu, léčila se na leukémii a rakovinu štítné žlázy. Všechno překonala, ale zdálo se, že už nikdy nebude mít děti. Když se seznámí s charismatickým Libyjcem Fauzím a po sňatku se jim narodí holčička, je Sarah v sedmém nebi. Ale její štěstí nemá dlouhého trvání. Fauzí se jí mění před očima a z pozorného ohleduplného manžela se postupně stává násilník a tyran. Sarah nakonec zažádá o rozvod. Nadia zůstane v její péči, ale Fauzí má nárok se s dvouletou dcerkou vídat. Jednou se však holčička z návštěvy nevrátí a Sarah se dozvídá, že Fauzí i s dcerkou zmizel v Libyi. Vydá se tedy dcerku hledat na vlastní pěst.



Hořící kříž (Diana Gabaldon)



Počet stran: 704
Nakladatelství: Deus
Termín vydání: 15. 1. 2015
Anotace: V tomto díle Brianna a Roger vychovávají společně syna Jemmyho a připravují se na sněm skotských klanů, na němž se má konat i jejich právoplatná svatba.Jamie již dříve využil nabídky guvernéra a získal do svého vlastnictví rozsáhlé pozemky, na které přivádí své druhy z dřívějších dob, aby je společně osídlili. Potýkají se přitom s divokou přírodou, indiány i každodenními starostmi v hospodářství a domácnosti.
V roce 1771 ale přichází povolávací rozkaz, v němž guvernér vyzývá pány, aby svolali své muže a připojili se k armádě. Jamie proto sestaví kříž z borového dřeva a vkládá jej do ohně, protože ohnivý kříž je skotským symbolem pro svolání mužů do bitvy.
A zatímco ostatní jen mlhavě tuší, tři návštěvníci z doby daleko budoucí už s jistotou ví, co nadchází…



Nevinné potěšení (Stephanie Laurensová)



Počet stran: 304
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 16. 1. 2015
Anotace: Emancipovaná vychovatelka Honorie touží po dobrodružství a osud jí jednoho dne skutečně vyjde vstříc: nastraží jí do cesty neznámého umírajícího mladíka. Záhy vyjde najevo, že chlapec byl blízký příbuzný Sylvestera Sebastiana Cynstera, zvaného Ďábel, a stal se obětí vraždy. Mladá žena se nešťastnou náhodou dostane do řečí, avšak semknutý rodinný klan Cynsterů ji ochrání. Ďábel si totiž, sotva krásku poprvé spatřil, usmyslel, že si ji odvede k oltáři. A tak má Honorie, která se vdávat rozhodně nemíní, spoustu starostí – pátrat po vrahovi a ještě odolávat svodům nenapravitelného sukničkáře a bouřliváka…



Rudý vlk (Liza Marklundová)



Počet stran: 472
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 19. 1. 2015
Anotace: V zlověstných závějích… číhá trpělivě smrt. Zasněžená krajina na severu Švédska vydá mrtvé tělo místního novináře. Týden před jeho násilnou smrtí si s ním Annika Bengtzonová, reportérka stockholmského Večerníku, domluvila rozhovor o dávném teroristickém útoku na jednu vojenskou základnu. Než stihne Annika přijít na to, jakou to může mít souvislost, octne se na stopě sériových vrahů. A záhy odhalí šokující napojení obou případů na nejvyšší politiky v zemi. Zveřejnění takových informací se však rovná profesní sebevraždě. Navíc Anničin soukromý život utrpí bolestnou ránu… avšak Annika se ani tentokrát – stejně jako v předchozích příbězích Exploze, Studio 6, Svědek a Prime time – nehodlá vzdát ani kariéry, ani rodinného štěstí.



Francouzky zrají jako víno (Mireille Guilianová)



Počet stran: 280
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 20. 1. 2015
Anotace: Tajemství, jak neztratit šarm.
Autorka patří mezi ty Francouzky, které jsou údajně nejšťastnější ve zralém věku. Už nemusí hledat práci, nedychtí po kariéře, mají stálé přátele, zavedenou domácnost a umí přijímat libůstky i omezení. Dozvíte se tajemství péče o vzhled, jaké sportovní aktivity jsou nejvhodnější, jaký význam má spánek a snídaně pro zralé ženy. Autorka poodhalí vlastní formuli, která zlepší váš život, vzhled a zdraví, bude vám přinášet spokojenost a pomůže vám cítit se dobře ve své kůži v každém věku.



Pět (Ursula Poznanski)



Počet stran: 320
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 20. 1. 2015
Anotace: Na pastvině leží mrtvá žena. Zavražděná. Na chodidlech má vytetované souřadnice. Na označeném místě čeká příšerný nález: ruka zatavená do plastové fólie a hádanka, jejíž řešení vede ke schránce s další uříznutou částí těla.V mimořádně ohavné formě geocachingu, moderní hře hledání pokladů s pomocí navigace, posílá vrah dvojici kriminalistů k dalším částem mrtvol.
Vyšetřovatelům ubíhá čas, tuší, že teprve na poslední zastávce dostanou do rukou zásadní dílek puzzle…



Městečko Thunder point (Robyn Carrová)



Počet stran: 312
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 20. 1. 2015
Anotace: Do městečka Thunder Point na skalnatém oregonském pobřeží přijíždí věčný tulák Hank Cooper, aby zjistil, jak zemřel jeho přítel, se kterým před lety sloužil v armádě. Cooper se nikdy neusadil a na malebném místě se chce zdržet jen pár dnů. Brzy ale zjistí, že mu přítel odkázal celý svůj majetek včetně rozsáhlých pozemků a překrásné pláže. Zachovalou původní krajinu místní milují, developeři ji však považují za zlatý důl. Cooper najednou zjišťuje, že má osud Thunder Pointu i jeho obyvatel ve svých rukou. A pomalu propadá nejen kouzlu městečka a přírody, ale i kouzlu Sáry Dupreové, překrásné ženy s velice komplikovaným osudem. Cooper si musí vybrat mezi svým starým životem a místem plným nových možností – místem, které by se mohlo stát jeho domovem.



Volání sirény: Pomsta (Michaela Burdová)


 Volání sirény – Pomsta

Počet stran: 368
Nakladatelství: Fragment
Termín vydání: 21. 1. 2015
Anotace: Vydržela pravá láska staletí a překonala nenávist, nebo se změnila v touhu po pomstě?
Noel se nedokáže smířit se smrtí svého přítele. Je přesvědčená, že za ní stojí nadpřirozené síly. Každé léto se totiž ve městě ztrácejí a záhadně umírají muži. Její teorii o siréně, která má všechno na svědomí, nikdo nevěří. Až na záhadného Derrena, který se nedávno přistěhoval a kterému Noel očividně není lhostejná. Co když ale Derren něco skrývá?
Dívka se začne zaplétat do příběhu staleté zrady a nenávisti a brzy zjišťuje, že jí jde o život. Vše se ještě zkomplikuje, když poznává strýcovu přítelkyni Larissu – skutečnou sirénu.



Můj ne tak sladký život (Rachel Harissová)


Můj ne tak sladký život

Počet stran: 208
Nakladatelství: Cooboo
Termín vydání: 21. 1. 2015
Anotace: Cat Crawfordová nechce nic jiného než být normální – nebo aspoň tak normální, jak jen dcera hollywoodského režiséra může být. Už se zdá, že hvězdy její přání vyslyšely: – má úchvatného kluka Lucase, žije s ní její úžasná sestřenka Alessandra a její táta se chystá vzít si svou sympatickou snoubenku. Ale pak její zpovykaná matka v celostátním vysílání oznámí světu, že musí své dceři něco důležitého říct… A způsobí tak mediální šílenství. Lucas si nepřeje nic jiného než být s Cat. Musel se hodně snažit, aby ji získal. Bohužel ale musí řešit své vlastní problémy a navíc hrozí, že bude muset Cat nadobro opustit.
Odhalená tajemství, skryté domněnky, ustavičná mediální pozornost… Tentokrát to není nepřízeň osudu, se kterou musí Cat a Lucas bojovat, aby mohli zůstat spolu. Ale jejich vlastní obavy.



Planoucí hvězda (Moira Young)


Planoucí hvězda

Počet stran: 336
Nakladatelství: Cooboo
Termín vydání: 21. 1. 2015
Anotace: Saba je odhodlaná vzít osud pevně do svých rukou a porazit DeMala. Ten se rozhodl vybudovat Nový Eden – místo, kde mají místo jen mladí a zdraví, kteří budou věrně sloužit jeho zájmům. Zároveň místo, kde ovšem nemají místo staří, nemocní ani neposlušní. A Saba by se mohla stát spoluvládkyní Nového Edenu. A DeMalo jí nabízí dokonce ještě svůdnější nabídku, které prakticky nejde odolat. Ovšem musela by zradit své přátelé i vše, v co do teď věřila. Jak se Saba rozhodne? Dokáže změnit doslova celý svět?
Cesta nikdy nebyla nebezpečnější a zrada číhá i v těch nejméně tušených místech v dech beroucím závěru trilogie Krvavá cesta.



Splynutí (Juliana Baggottová)


Splynutí

Počet stran: 512
Nakladatelství: Jota
Termín vydání: 21. 1. 2015
Anotace: Když se Partridgovi, Pressii a jejich přátelům podařilo uniknout ze spárů Speciálních jednotek, dobře věděli, že zdaleka nemají vyhráno. Jejich protivník sice utrpěl pár šrámů, ale jeho síla a odhodlání zůstaly nezlomené. Pokud jej mají porazit, bude je to něco stát. Partridge zatím přežívá v úkrytech a snaží se připravit podrobné plány Dómu a cestu, kudy by mohli proniknout dovnitř. Lyda se učí, jak přežít v neznámém světě plném netušených nebezpečí. El Capitan dává dohromady armádu, se kterou by mohl jednoho dne Dóm dobýt. Bradwell zkoumá černé skříňky, které objevili v sutinách vyhořelé farmy a které podle všeho skrývají klíč k pravdě o minulosti a o tom, co se s jejich světem skutečně stalo. A Pressia touží ze všeho nejvíc po klidu, lásce, rodině – po obyčejných věcech, o které ji Exploze nenávratně připravily.A pak se najednou objeví tajemná dívka Wilda, která přináší vzkaz z Dómu: „Vraťte nám našeho syna, jinak zabijeme rukojmí.“ A první mrtví jasně dokazují, že jsou tato slova míněna zcela vážně. Partridge dobře ví, že to on je tím synem, jehož žádají zpět, ale také je mu jasné, že víc než o něj jim jde o obsah zkumavek, které dostal od své matky. Ty totiž skrývají důležitou složku léku na nemoc, na niž pomalu umírá jeho otec i další obyvatelé Dómu.



Miniaturista (Jessie Burtonová)



Počet stran: 352
Nakladatelství: Knižní klub
Termín vydání: 22. 1. 2015
Anotace: Jednoho podzimního dne roku 1686 klepe na dveře velkolepého domu v nejbohatší části Amsterodamu osmnáctiletá Nella Oortmanová. Přijela z chudé venkovské rodiny, aby se ujala role manželky zámožného kupce Johannese Brandta, avšak místo milujícího manžela ji přivítá jeho odměřená sestra, černý sluha a prostořeká služebná. Když se Johannes později vrátí z cest, věnuje Nelle velice zvláštní svatební dar – skříňkovou repliku jejich domu. Nella si do ní objedná zařízení od tajuplného miniaturisty a od té chvíle se začnou dít prapodivné věci… Román zachycuje dramatické osudy rodiny Brandtových na pozadí Amsterodamu sedmnáctého století, kdy toto město patřilo k nejbohatším a nejvlivnějším centrům své doby.



Zavři očka svý (Suzanne Redfearnová)



Počet stran: 336
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 22. 1. 2015
Anotace: Mohlo by se zdát, že Jillian Kanová má v životě všechno – úspěšnou kariéru architekty, nádherný domov, milujícího manžela a dvě skvělé děti. Jenomže za zavřenými dveřmi této idylické domácnosti je všechno jinak. Manžel Gordon svou ženu už devět let bije a ponižuje. Jill vše mlčky snáší, protože se jednak bojí o děti a jednak má pocit, že by jí stejně nikdo nevěřil – její muž je policista, který navenek působí jako vzorný manžel i otec rodiny. Situace se změní ve chvíli, kdy si Jill konečně uvědomí, že se Gordon nezastaví před ničím a že by ji byl schopen i zabít. V panice s dětmi proto uteče z domu. Když Gordon Jill obviní z únosu, začíná nerovný souboj, v němž na jedné straně stojí policie a federální agenti, kteří se uprchlíky vydají hledat, a na druhé pak žena, jež je odhodlaná za každou cenu ochránit své děti. Její jedinou zbraní je pravda, které však nikdo nevěří...


Zdají se psům sny? (Stanley Coren)



Počet stran: 272
Nakladatelství: 26. 1. 2015
Termín vydání: Knižní klub
Anotace: Další publikace z pera úspěšného autora – vtipná, zábavná a poučná kniha o psychologii psů: jak vnímají svět, jestli opravdu dovedou myslet, jak se dorozumívají, jak se učí, vývoj od štěněte. Mnoho zajímavostí, které se v jiných kynologických příručkách nevyskytují.



Měl to být hezký život (Andrea Coddington)



Počet stran: 256
Nakladatelství: Ikar
Termín vydání: 27. 1. 2015
Anotace: Měl to být hezký život je příběhem o lásce, americkém snu, ale i pádu, kdy hlavní hrdinka Dara přichází o všechno. Mladá žena využije nabídnutou příležitost a odchází do USA na postgraduální studium. Prostředí New Yorku přináší spoustu nových zážitků a také velkou lásku. Společně s Collinem zakládají rodinu a Dara se ocitne v prominentní čtvrti Upper West Side na Manhattanu. Prostředí New Yorku Daru inspiruje, realizuje se v práci a žije krásným plnohodnotným vztahem. Zdá se, že má opravdu všechno. Žije svůj sen... Osud mu ale nepřeje. První rána přichází, když brzy po narození vytouženého dítěte bojuje pár o jeho život. Když už se vyčerpané Daře zdá, že se vše začíná obracet k lepšímu, neočekávaně osud zasáhne podruhé, tentokrát však už nenávratně.



Setba minulosti (Virginia Cleo Andrewsová)



Počet stran: 440
Nakladatelství: Moba
Termín vydání: 30. 1. 2015
Anotace: Chris a Cathy se po letech vracejí do starého rodinného sídla, kde prožili nejkrutější období svého života. Jejich mladší syn Bart, který dal požárem zcela zničený Foxworth Hall znovu postavit, zdědil nejen obrovský majetek, ale bohužel i povahu svého praděda Malcolma Naela Foxwortha, nelítostného a krutého vládce. Zlo, které se v něm i bez jeho přičinění soustřeďuje, způsobuje další a další rodinné tragédie...



12 komentářů:

  1. Vyjde spousta knih :) Už se těším na další díl Nástrojů smrti a na Čistého se snad brzy vrhnu

    OdpovědětVymazat
  2. Tak na Město nebeského ohně se těším a moc, takže až to vyjde, tak si to hned přečtu...no dobře, hned asi ne, ještě musím dočíst rozačtenou serii :33 :D a pak Volání sirény...ještě jsem nečetla jedničku,, ale líbila se mi na to anotace a chtěla bych se k tomu nějak dostat :) Ostatní knížky mě nějak moc nezaujaly, no :/ a na kterou se těšíš ty? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě tady z toho taky moc knih nezaujalo ale rozhodně se těším na Nástroje smrti-na ty asi nejvíc-, potom vypadá ještě dobře Miniaturista a Volání sirény bych si taky chtěla jednou přečíst ale zatím jsem nečetla ani první díl :D

      Vymazat
  3. Vyzerá to byť super rok!


    Kelly145

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jo :-) I když v tomhle měsíci mě skoro nic nezaujalo...

      Vymazat
  4. Nejvíc mě tu asi zaujalo Zdají se psům sny? a druhý díl Volání sirény;Pomsta. Ale ještě musím přečíst první díl :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdají se psům sny vypadá zajímavě, taky už jsem uvažovala o tom že si jí přečtu, stejně tak Volání sirény :D

      Vymazat
  5. Vyjde jich pěkné množství :) nevím, kde na všechny brát čas :/ jsem ráda, že stíhám knihy do školy, těch taky není málo :D jakou z nich si chceš přečíst nejvíce? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo s tím časem souhlasím :D Nejvíc se chci pustit do Nástrojů smrti a pak ještě do Splynutí ale u toho jsem ještě nečetla první díl :-)

      Vymazat
  6. Takových knih! :D Na Splynutí se těším, i když jsem zatím nečetla ani Čistého, ale mám ho zamluveného u kamarádky :

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo málo to není :-) Čistého a pak i Splynutí si taky někdy ráda přečtu :D

      Vymazat