neděle 18. ledna 2015

Recenze: Krásná katastrofa

Krásná katastrofa se stala jednou z mých nejoblíbenějších knih...


Kniha: Krásná katastrofa
Autor: Jamie McGuire
Počet stran: 376
Nakladatelství: Fortuna Libri
Rok vydání: 2013 
Originál byl vydaný v roce 2011.

Hodnocení: 5/5

Anotace: Ona nepije ani nenadává a ve skříni má spoustu seriózních svetříků. Abby věří, že si dokázala vybudovat dostatečnou vzdálenost mezi sebou a svou temnou minulostí, ale když se svou nejlepší kamarádkou dorazí na univerzitu, její cestu k novému začátku zkříží rebel a polykač holek na jednu noc, Travis Madox. Urostlý, potetovaný hezoun je to poslední, co Abby potřebuje…
On tráví noci vyděláváním peněz na zakázaných zápasech a holky střídá častěji než ponožky. Do Abbyina života se vetře trikem – nabídne jí sázku, že měsíc vydrží bez sexu – když ona s ním ten měsíc bude bydlet. Ať tak či onak, Travis netuší, do jak těžkého zápasu se pustil.



Tahle knížka je úplně jiná než všechny které jsem doteď četla. Nevím proč, jestli je to kvůli jinému stylu psaní než na který jsem zvyklá(ten styl mi naprosto sedl) nebo jestli je to kvůli tomu že Abby a Travis tvoří prostě úplně dokonalou dvojku ale zkrátka mi tahle kniha úplně vyrazila dech tím jak byla skvělá. Autorčin styl psaní je poutavý a příběh je nabitý, pořád se tam něco děje, takže zkrátka ani nejde se u téhle knihy nudit. 
"Nikdy neudělám nic správně a nezasloužím si tě...ale já tě kurva miluju, Abby."

Nejdřív jsem od toho tolik nečekala a o to víc mě překvapilo jak super to je. Úplně nelítostně sem hltala každý další slovo. Není to klasická love story, tahle knížka má v sobě něco víc.

Navzdory tomu všemu ale stejně musím říct že mě dost štvalo jak se Abby chovala. Občas bych jí dala pár facek za ty blbosti co Travisovi dělala :D Ke konci už jsem si skoro myslela že kvůli její tvrdohlavosti a umíněnosti to neskončí tak dobře jak sem se původně domnívala.

Hodně sem si oblíbila Sheplyho, kterej vždycky udržel chladnou hlavu(no většinou :D) nebo Americu, která dokázala Abby pomoct když bylo potřeba, vlastně i Travise bez kterýho by to nebylo ono, nakonec i Abby, i když mě někdy štvala...:D


Pro mě to byla prostě úplná emoční ždímačka-o konci ani nemluvě. Jakmile jsem dočetla poslední stránku, bylo to jako rána do hlavy. Prostě nádherná, romantická kniha která si mě fakt získala a kdyby se mě někdo zeptal jakou knihu bych mu doporučila v kategorii romantických, byla by to právě tahle.




17 komentářů:

  1. Tuto knihu jsem si dneska zapsala do deníčku, že ji chci :-) pěkná recenze
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za pochvalu :-) Jj, určitě si jí kup, je skvělá :D

      Vymazat
  2. Dekuji za nadhernou recenzi ♥
    budu premyslet o koupi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš vůbec zač! :-) Určitě o tom popřemejšlej :-)

      Vymazat
    2. Popremyslim. :) Mimochodem dekuji za krasny komentar na blogu, moc me potesil.

      Vymazat
  3. Vážně mco pěkná recenze :-) Mám ji doma a už se jí nemůžu dočkat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Rozhodně se do ní co nejdřív pusť, je dokonalá :D

      Vymazat
  4. Skvelá Recenzia.Krásnu katastrofu zbožňujem.Odporúčam prečitať si aj Chodiacu katastrofu,ta ma dokonca viac bavila ako Krásná katastrofa :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju :-) Jj, tu mám rozhodně v plánu si přečíst :D

      Vymazat
  5. "Krásná katastrofa" po tvém podání vypadá ještě krásněji. :-) Jenom to tvé povídání člověka navnadí na to, aby si knížku přečetl! :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Pěkná recenze. Musím s tebou souhlasit. Taky tuto knížku naprosto miluju. A na Abby mám podobný názor :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co jsem slyšela, tak na ní má takovýto nebo aspoň hodně podobný názor hodně lidí :D

      Vymazat
  7. Nebudu originální a přidám se k ostatní, že Krásná katastrofa je naprosto dokonalá kniha....miluju ten příběh a celou knihu a hlášky a to všechny tři knihy, jsou dokonalé ♥ Nádherná recenze..jenom souhlasím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líp něž ty bych to neřekla, taky tuhle knihu úplně miluju :D A moc děkuju :-)

      Vymazat
  8. uuuž jsem to stáhla do mobilu v pdf, snad se na to brzo vrhnu :)

    OdpovědětVymazat