čtvrtek 11. prosince 2014

On my wishlist # 2

Tak tu je další část My wishlist projektu. Doufám že se bude článek líbit :-)




14- Deklarace smrti

Malley Gemma: Deklarace smrti

Velká Británie, rok 2140. Život na Zemi se změnil od základů. Lidská civilizace už není ohrožena smrtelnými nemocemi, na které věda objevila léky. Nesmrtelnost však přináší i možná rizika – největším z nich je přelidnění. Proto byla přijata Deklarace – každý obyvatel může mít jen jedno dítě… Kdo zákony poruší, bude potrestán. Patnáctiletá Anna se narodila rodičům, kteří měli dvě děti. Nyní je označována za „Přebytečnou“. Jaký život ji čeká? Dokáže se vyrovnat se svým osudem vyděděnce?



52-Počátek

Počátek

Džungle skrývá dívku, která nemůže zemřít. 
Pia vždy znala svůj osud. Měla počít novou rasu, linii nástupců, kteří porazí smrt. Za tímto účelem se zrodila, byla geneticky upravená k nesmrtelnosti a vychovávaná týmem vědců v tajné skrýši v Amazonském deštném pralese. Nyní ji vědci začínají podrobovat testům, jejichž výsledkem má být dokončení celého nebezpečného projektu.
Co si Pia pamatuje, vždy nejvíc toužila naplnit jejich očekávání. Ale v noci o svých sedmnáctých narozeninách nachází díru ve zdánlivě neproniknutelném plotě, který uzavírá její sterilní domov. Poprvé v životě volná v džungli potkává Eia, chlapce z nedaleké vesnice. Nedokáže odolat a pokračuje v útěcích, aby ho mohla vídat. Zamilují se do sebe a kousek po kousku začínají poznávat pravdu o Piině původu – pravdu se smrtícími následky, která navždy změní jejich životy.



69-Trhni si!

 Trhni si!

Mia je sedmnáctiletá holka, která se na vlastní pěst protlouká životem. K tělu si jen tak někoho nepustí a pro drsné slovo nejde daleko. Když odejde od své nesnesitelné matky, začne žít v opuštěném domě s partičkou kluků, kteří jsou na tom podobně jako ona. Když mezi ně přijde nový spolubydlící, není z něj Mia zrovna nadšená. Hádky jsou na denním pořádku, ale postupem času se ukazuje, že na rčení "co se škádlívá, to se rádo mívá", možná něco bude.



12 komentářů:

  1. slyšela jsem zatím jen o té poslední :) ale ani jedna mě moc neláká...

    OdpovědětVymazat
  2. Mě láká Počátek, podle anotace by to mohla být dobrá knížka :) No už ji mám půjčenou z knihovny, takže se to brzy dozvím :)

    OdpovědětVymazat
  3. zaujala mě kniha Počátek, vypadá opravdu zajímavě :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě právě taky, už se nemůžu dočkat až si jí přečtu :-)

      Vymazat
  4. Zrovna dneska jsem si objednala knihu Trhni si! :D :) Tak jsem na ní zvědavá :)

    OdpovědětVymazat