pondělí 1. prosince 2014

Hunger games: Mockingjay Part 1

Jak dopadl třetí díl knižní série Hunger games od Suzanne Collinsové na plátnech? Někdo byl zklamaný, někdo byl potěšený, někdo překvapený...Pro mě se Hunger games v knižní podobě stala jednou z mých nejoblíbenějších knih. Docílilo ale i filmové zpracování kvalit knihy?...





Ačkoli Katniss Everdeenová ze Čtvrtoher vyvázla se zdravou kůží a její matka se sestrou jsou v bezpečí, její starosti ještě neskončily. Kapitol srovnal se zemí Dvanáctý kraj, zahynuly tisíce lidí a Katniss pronásleduje pocit viny. Navíc Peeta Mellark, její partner z Her, zůstal v rukou Kapitolu. Na čelo odboje se postavil Třináctý kraj, i když donedávna se o jeho existenci téměř nic nevědělo. Vítězství se nyní sice přiklání na stranu rebelů, ale konec je stále v nedohlednu. Krveprolití může zastavit pouze Katniss. Pokud chce zachránit Peetu, zabránit dalšímu maření životů, porazit Sídlo a nenáviděného prezidenta Snowa, musí se znovu chopit symbolu Reprodrozda. Opět zjišťuje, že o svém osudu nerozhoduje sama, ale do jisté míry se stává nástrojem v mocenském souboji. A stále nevyřešila dilema, kterému ze dvou nejbližších přátel patří její city...


Ačkoliv jsem věrnou fanynkou knižní předlohy, nebudu lhát ani o tom že jsem i věrnou fanynkou filmu. Jakmile jsem viděla první díl  trilogie Hunger games, stal se definitivně  mým nejoblíbenějším filmem. Hrozně se mi líbila ta myšlenka-nadvláda diktátora, aréna, boje o životy, začátek nepokojů...tohle všechno mě hrozně očarovalo. Druhý díl byl stejně dobrý jako první, jestli ne ještě lepší. A potom třetí který se bude dělit na dvě části.
1. část třetího dílu byla taky fakt dobrá ale bohužel ni tu docela chyběla jedna věc...aréna :-( Už to není co to bylo. Tento díl je hlavně o boji proti kruté diktatuře.

THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY – PART 1

Nerada to vůbec vypouštím na povrch ale ze začátku jsem se trochu nudila. Chvilku mi trvalo než jsem si zvykla na provedení 13. kraje protože jsem si to představovala úplně jinak. Samozřejmě to ale nemohlo vypadat přesně podle mých představ, to prostě nejde ale čekala jsem aspoň že to bude trošku líp udělané.

Navzdory tomu, že to ze začátku byla maličko nuda, později se to rozjelo a bylo to hodně akční a napínavé, zvlášť když hrdinové vyráželi do terénu. 
Po herecké stránce jsem byla s obsazením spokojená, myslím že herci podávali úžasné výkony a skvěle se uměli vžít do rolí, nehledě na to že mi jich tam většina úplně sedla.


Po zhlédnutí filmu jsem zase nedokázala nic jiného než o něm jenom přemýšlet a dělat předčasné závěry. Zvlášť po tom konci...sice jsem moc dobře věděla co se stane ale stejně jsem musela zírat s otevřenou pusou. 

Knížky jsou podle mě lepší než film, ale kdy jste naposledy viděli lepší film než knihu? Upřímně, to se moc často nestává.
A stejně, přesto že tam nebyla aréna, byla jsem z toho nadšená. I přes všechny mé podivné názory se mi film fakt hodně líbil a nedokážu říct jestli byl lepší či horší než předešlé díly. Tohle je už něco jiného než první a druhý a proto to ani nejde dost dobře porovnat. 


Vůbec z filmu nejsem zklamaná, naopak. Dávám mu 99%. Jsem ráda že jsem měla možnost dostat se do kina a vychutnat si tuhle skvělou podívanou a díky tomu otevřenému konci (jako vždy) jsem hladová po druhé části :D
A Vy se na Hunger games taky určitě podívejte, stojí to za to! :-)






6 komentářů:

  1. Ja som film ešte nevidelaaa :D


    Kelly145

    OdpovědětVymazat
  2. Musím uznat, že mi tam ta aréna taky chyběla, ale jinak jsem s filmem spokojená :3

    OdpovědětVymazat
  3. já jsem na tomto filmu byla v kině, zpočátku jsem se nudila, protože tam nebyla žádná akce, ale potom se to naplno rozjelo a hrozně mě film bavil :) jenom mi tam chyběla ta aréna :) pěkný film, za mě také 99% :) moc hezká recenze :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám na to úplně stejný názor jako ty :D Taky mi tam chyběla aréna :-D Děkuju :-)

      Vymazat