neděle 23. listopadu 2014

Recenze: Na první pohled

Jsem tu s další novou recenzí a to na knihu Na první pohled od spisovatele Grégoire Delacourt.


Kniha: Na první pohled
Autor: Grégoire Delacourt
Žánr: společenský román
Počet stran: 232
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2014



Anotace: Jako každý večer sleduje Arthur Dreyfuss svůj oblíbený seriál, když vtom někdo zaklepe na dveře. Jde otevřít, na sobě trenky se Šmouly. Nevěří vlastním očím, před ním stojí Scarlett Johanssonová, hollywoodská star, která byla v různých anketách několikrát zvolena nejkrásnější ženou světa. On je dvacetiletý automechanik, žijící osaměle v malém vesnickém domku v Pikardii, poblíž výpadovky na město. Ona je šestadvacetiletá slavná herečka, která se ocitla v nesnázích. Zdá se, že je dělí celý vesmír, ráno se však koná zázrak, Scarlett je stále u něj doma!Všechny dívky by se chtěly podobat nějaké krásné herečce, a přitom netuší, jak vnější vzhled dokáže ničit život. Být redukována na pouhý objekt touhy totiž může být velmi frustrující.

Moje očekávání: Kniha se mi od pohledu zdála jako super oddechovka, byla jsem na ní zvědavá a čekala jsem že se mi bude příběh líbit...teď si říkám, že jsem byla paranoidní.


Celá kniha mě teda hodně překvapila, bohužel ne tak jak jsem myslela. Celou dobu jsem čekala kdy se dostaví ta dobrá část a ta nějak nepřišla.

Příběh byl nesmyslný, vůbec neměl hloubku, v jednom kuse mě otravovaly závorky plné nějakých herců a filmů(kolikrát jsem ani nepochopila co to tam autor vlastně napsal), hlavní hrdina Arthur mi byl tak strašně nesympatický a přišlo mi že nedokázal myslet na nic jiného než na ženské poprsí a kdoví co ještě...Kniha byla dost vulgární.
Já jsem vlastně čekala pěknou romantiku a ta se tam teda skoro vůbec neukázala.

Vůbec nechápu jak může být kniha takhle napsaná, rozhovory nejsou vsazené do uvozovek takže z toho vzniká naprostej guláš a člověk prostě neví co kdo říká, kapitoly nejsou vůbec pojmenované a značí je vodorovná čára a spoustu volného prostoru pod ní(to můžete vidět na fotce dole), což nechápu. Toť otázka, jestli je to práce českého nakladatelství anebo jestli už takhle kniha vyšla v originále.


Už první věty v knize jsou pro mě zvrácené a nechápu proč tohle téma autor v knize omílá pořád dokola:
 "Arthur Dreyfuss měl rád velká ňadra.
Někdy se ptal sám sebe, jestli by je měl velká, nebo malá, kdyby se náhodou narodil jako dívka, neboť jeho matka měla prsa drobná, zato jeho babička obrovská, alespoň jak si pamatoval z objetí, ve kterém ho její těžká prsa pokaždé skoro udusila."

Nečekala jsem že to bude nejlepší kniha co jsem četla ale ani jsem si nemyslela že se umístí jako nejhorší-což se mimochodem stalo. Horší knihu jsem snad nečetla...vůbec mě to nebavilo a ani trochu se mi nelíbila.

Ať se snažím sebevíc, nemůžu na tom najít ani jednu pozitivní věc. Snad jen to že obálka je moc hezká ale to je asi všechno. Když to vezmu kolem a kolem, knize dávám jen jednu hvězdu a to jen kvůli obálce. Hrůza!



17 komentářů:

  1. To mě mrzí, že se ti kniha nelíbila :(. No teda, co se to stalo, Host zklamal! Já jsem na tuto knihu četla recenzi u Brabikate a ta ji rovněž nijak moc nevychvalovala, takže já si ji přečtu maximálně z knihovny, peníze za ní dávat nebudu. Ale překvapilo, mě, že je dle tvého až tak špatná, možná ji nemůžu číst vůbec :D. Máš ale pravdu v tom, že ta obálka - mhm, já bych po knize kvůli obálce sáhla :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No abych pravdu řekla tak si myslím že se najde hrstka lidí kterým se tahle kniha bude líbit ale za mě prostě ne!:-D Samozřejmě tě nechci odrazovat, je to jen můj blbej názor, třeba by si byla jeden z těch lidí kterým by se mohla líbit :-D A bejvala bych věděla že se mi to tak nebude líbit vůbec bych jí nekupovala, teď mě štve že jsem za ní vůbec utratila peníze :-( A právě že ta obálka mě přilákala jak je pěkná. Ale od týhle chvíle jsem dostatečně poučená, že ne každá kniha je vevnitř tak pěkná jako navenek :D Platí přece starý přísloví: "Nesuď knihu podle obalu" :-D

      Vymazat
  2. mrzí mě, že se ti kniha nelíbila... sama jsem ji nečetla a nejspíš se k ní ani nikdy nedostanu :D zvlášť když se ti tak nelíbila... :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo mě to taky docela mrzí, čekala jsem že to bude lepší :-( Nadruhou stranu tě ale nechci nějak odrazovat, je to jen můj názor, přece jenom se každýmu líbí něco jinýho :-D

      Vymazat
  3. Vypadá to jako dobrá kniha, už díky obalu. Mě by se možná líbila, tobě se nelíbila, takže nevim no :-)
    goodmoda.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Těžko říct :D Jedině musíš si musíš zkusit kousek přečíst aby si zjistila jestli se ti líbí :D

      Vymazat
  4. Už jsem jí někde viděla, nevím zda v obchodě...takže tvá recenze je tu jako na zavolanou!:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo to je dost možné :-) Nerada bych tě ale od knihy odrazovala, přece jenom je ta recenze spíš trochu záporná :D

      Vymazat
  5. Podle anotace bych také řekla, že to bude fajn oddychovka! Tak díky, že jsi mě upozornila, co by mě v knize čekalo ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jj, taky mi tak přišla :-) A řeknu ti to samí co ostatním: Nerada bych aby jsem tě od přečtení odrazovala :D

      Vymazat
  6. Ahoj :) Podle názvu a obalu knihy bych to taky viděla na oddechovku :) to mě mrzí, že tě kniha zklamala, člověk to pak může brát i jako ztrátu času, viď? :) jinak jsem ráda, že jsi se ozvala, vyhovuje ti blogspot? ;) musím si dát do menu tento nový odkaz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mě to taky docela mrzí, a fakt by se to dalo brát v tomhle případě jako ztráta času :-( No abych řekla pravdu tak se mi na blogspotu docela líbí :D Nabízí víc možností jak si blog pěkně zařídit, ať už se to týče vzhledu, obsahu nebo něčeho jinýho...:D Zatím jsem spokojená :D To budeš hodná :-)

      Vymazat
  7. tak ti přeji,ať se ti brzy udělá dobře a chřipka u vás ve třídě neřádí ;) v pořádku už jsem z toho lepší:)

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Chápu, že se ti tato kniha nelíbí. :) Sice jí moc neznám, ale každý názor na knihu si ctím. ;) A vím,ne každému se všechno musí líbit.

    www.una-vez-mas-la-anorexia.blog.cz
    www.fitzdravyzivot.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Knihu neznám a asi by mne ani tématem nezaujala a věř mi, že existují horší knihy. Já málem umřela nudou a odporem u Smlouvy s Adamem. Ale musela jsem dočíst, Krásná si vyžádala recenzi (knihu jsem si nevybírala já, ale dostala jsem přiřazenu od magazínu, pro který píšu ve volné chvíli).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, o Smlouvě s Adamem jsem slyšela že se hodně lidem nelíbí, protože i mě odrazuje si jí přečíst :D Je to k vzteku když dostaneš, nebo si koupíš, knihu která se ti v zápětí nelíbí, mě tohle vždycky hrozně naštve :D

      Vymazat